Geniet van dit hoofdgerecht van varkenshaas met mosterdperen. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden binnen 50 minuten.
hoofdgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen
4 takjes tijm
700 g varkenshaas
een klontje boter
2 dl kippenbouillon
2 dl poiré (gegist perensap)
1,5 dl room
2 tl grove mosterd
sap van 2 citroenen
2 el gele en 1 el zwarte mosterdzaadjes
1,5 dl water
5 cl witte wijnazijn
2 williamsperen
Voor de mousseline:
450 g knolselderij
3 dl melk
3 dl kippenbouillon
1 dl room
2. Was de knolselderij, hak grof en kook gaar in de bouillon en de melk. Giet af en pureer met 1 dl kookvocht en de room. Kruid en houd warm.
3. Leg de sjalotten en de tijm in een braadslee.
4. Snijd de varkenshaas in acht stukken en bak ze goudbruin in boter. Leg de stukken in de braadslee, giet de boter erover en bak ze 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. Laat het vlees dan rusten.
5. Doe de inhoud van de braadslee zonder het vlees in een pan met de bouillon en de poiré. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte. Zeef en voeg de mosterd toe.
6. Serveer de varkenshaasjes met de saus, de mosterdperen en de knolselderijmousseline.
bereiding 50 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 grofgehakte grote sjalotten4 takjes tijm
700 g varkenshaas
een klontje boter
2 dl kippenbouillon
2 dl poiré (gegist perensap)
1,5 dl room
2 tl grove mosterd
Voor de mosterdperen:
200 g suikersap van 2 citroenen
2 el gele en 1 el zwarte mosterdzaadjes
1,5 dl water
5 cl witte wijnazijn
2 williamsperen
Voor de mousseline:
450 g knolselderij
3 dl melk
3 dl kippenbouillon
1 dl room
Bereidingswijze:
1. Voor de mosterdperen: breng de suiker, het citroensap, de mosterdzaadjes, het water en de witte wijnazijn aan de kook. Schil en halveer de peren. Voeg toe en laat afgedekt gaar koken. Laat de peren afkoelen.2. Was de knolselderij, hak grof en kook gaar in de bouillon en de melk. Giet af en pureer met 1 dl kookvocht en de room. Kruid en houd warm.
3. Leg de sjalotten en de tijm in een braadslee.
4. Snijd de varkenshaas in acht stukken en bak ze goudbruin in boter. Leg de stukken in de braadslee, giet de boter erover en bak ze 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. Laat het vlees dan rusten.
5. Doe de inhoud van de braadslee zonder het vlees in een pan met de bouillon en de poiré. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte. Zeef en voeg de mosterd toe.
6. Serveer de varkenshaasjes met de saus, de mosterdperen en de knolselderijmousseline.