Vis met zeewiercrunch

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 blaadje nori (zeewier, supermarkt)
  • 1 ui
  • 250 gram spruitjes
  • 1 dunne courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 koolvisfilets of andere visfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk
  • rozemarijn

Bereiding

Materialen

lage ovenvaste schaal

Bereiding

  1.  Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Rooster het brood lichtbruin en krokant.
  3. Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht.
  4. Knip het vel nori in stukken.
  5. Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor.
  6. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  7. Maak de rest van de groente schoon. Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes en snijd de courgette in blokjes.
  8. Fruit de ui zacht in 1 eetlepel margarine.
  9. Voeg de rest van de groente met 100 ml water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
  10. Warm de grill voor.
  11. Leg de vis een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.
  12. Druppel de rest van de margarine over de vis.
  13. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
  14. Breng de melk aan de kook.
  15. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  16. Maak de groente op smaak met wat rozemarijn. Serveer de aardappelpuree en de groente bij de vis.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum