Makkelijk recept én superlekker!
Karl Bruninx
Heerlijk herfst! Eenvoudig en lekker recept: viskoekjes met dilleaardappeltjes en rodebietcarpaccio.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 800 krieltjes
- 4 takjes dille (gesnipperd, + extra voor de afwerking)
- 1 theelepel grove mosterd
- zure room (voor de afwerking)
- Voor de viskoekjes:
- 500 gram vaste vis (witte, bv. heek of schelvis)
- 3 el dille (gesnipperde)
- 3 el bladpeterselie (gesnipperd)
- halve citroen
- 1 sneetje tostibrood
- paneermeel (optioneel)
- 1 ei
- melk
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- Voor de carpaccio:
- 2 rauwe rode bieten
- 1 sinaasappel
- 2 el granaatappelmelasse
- peper
Bereiding
- Maak de viskoekjes. Week het tostibrood in wat melk. Knijp het daarna uit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de vis in blokjes en doe samen met het ei, het tostibrood, de peterselie, de dille, het citroensap en de citroenschil in de blender en mix tot een fijne massa. Kruid met peper en zout. Vorm met natte handen kleine koekjes van het mengsel en voeg eventueel wat paneermeel toe. Laat de viskoekjes even opstijven in de koelkast.
- Maak de carpaccio. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Snij de rode bietjes met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes en leg ze op een bord. Klop de granaatappelmelasse los met het sinaasappelsap en de geraspte schil en schenk de dressing over de bietjes.
- Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet de krieltjes af en meng ze als ze nog warm zijn met de gesnipperde dille en de mosterd. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de viskoekjes gaar en krokant.
- Maal wat peper over de carpaccio van rode biet. Serveer de viskoekjes met de carpaccio en de dillepatatjes. Werk het gerecht af met de extra dille en de zure room.
Tip
Als je gele bieten kunt vinden in de supermarkt, dan kun je ter afwisseling een mix van rode en gele bieten maken. De granaatappelmelasse (ingekookt granaatappelsap) kun je kopen in de supermarkt en de speciaalzaak.
Dit recept verscheen eerder in Plus lekker oktober 2024. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai.
Bron
- Plus lekker