Getty Images
Dit lekkere recept voor zalmtaartjes met dille is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 30 minuten (exclusief de tijd voor het opstijven). Eet smakelijk!
Ingrediënten
1 blaadje gelatine
8 plakjes gerookte zalm
80 g verse kaas
zout, versgemalen peper
4 takjes dille
1 el anisettelikeur
8 kant en klare taartbodempjes
8 toefjes dille
zout, peper
Extra nodig
8 kleine ronde vormpjes of schaaltjes
Bereiding
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Spoel de vormpjes met koud water, droog ze niet af en bekleed ze met gerookte zalm. Zorg ervoor dat ½ cm zalm over de rand hangt en snijd de rest eraf.
- Hak de restjes van de zalm fijn en meng ze met de verse kaas, zout en peper naar smaak en de fijngehakte dille.
- Meng in een kleine pan de anisette-likeur met 1 el water. Verwarm tot net onder het kookpunt en neem van het vuur. Voeg het uitgeknepen blaadje gelatine toe, roer tot het gesmolten is en voeg het al roerende bij het kaasmengsel.
- Schenk het mengsel in de zalm, vouw de overhangende randjes zalm eroverheen en laat ze in de koelkast opstijven. Bewaar de rest van het kaasmengsel in de koelkast.
- Klop met een garde het kaasmengsel romig, verdeel het over de taartbodempjes, neem de zalmtaartjes uit de vormpjes en leg ze erop. Garneer met een toefje dille.