Vrijdag: Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Snelle pan soep.

Gerecht voor 2 personen, 0-15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
150-200 gram linzen
4 plakjes rauwe ham
2 bruine pistoletjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
Mespunt tijm
250 gram groente roerbakmix
1 blikje maïskorrels
6 dl tomaten-groentesap

Bereiding
  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Warm de grill voor.
  3. Leg de plakjes rauwe ham op de bakplaat en bak ze onder de grill knapperig.
  4. Snijd de pistoletjes doormidden.
  5. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door.
  6. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
  7. Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin.
  8. Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten. Voeg de mais, de uitgelekte linzen en het tomatengroentesap toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  10. Maak de soep op smaak met wat peper.
  11. Leg op ieder portie een plakje ham en geef er de broodjes bij.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 650 kcal
Eiwit 35 gram  
Koolhydraten 80 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 25 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum