Warme chocoladepuddinkjes

Geniet van de warme chcoladepuddinkjes overgoten met wat vanillesaus. Garneer de pudding met muesli en wat frambozensaus.

nagerecht
bereiding 60 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten


Voor de chocoladepudding:
70 g donkere couverture (blokken of repen pure chocolade)
70 g zachte boter
80 g suiker
suiker voor de vormen
6 eierdooiers
1 cl rum
6 eiwitten
40 g gemalen amandelen
boter voor de vormen

Voor de vanillesaus:
50 g witte couverture
125 ml melk
100 g room
½ vanillestokje
Voor de garnering:
2 el chocolademuesli om mee te strooien
2 el frambozensaus

Bereidingswijze

1. Smelt de kleingehakte donkere couverture au bain-marie en laat vervol-gens afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Bestrijk de vormen met boter, bestrooi ze met suiker en zet ze in de koelkast.
3. Klop de boter tot schuim en roer geleidelijk de eierdooiers erdoorheen. Roer er dan de couverture en de rum doorheen.    
4. Klop de eiwitten langzaam stijf met het snufje zout en een derde van de suiker en roer er dan geleidelijk de resterende suiker doorheen.
5. Schep een derde van het geklopte eiwit door het chocolademengsel, dan de rest en ten slotte de amandelen.
6. Doe het puddingmengsel in 4 vormen (8 cm Ø) tot deze voor driekwart gevuld zijn. Leg keukenpapier in een diepe bakplaat en zet de vormen erin. Giet er er zoveel kokend water in, dat de vormen voor een derde in het waterbad staan. Laat de puddinkjes in ongeveer 20 minuten gaar worden in een op 250°C voorverwarmde oven.
7. Hak de witte couverture klein voor de vanillesaus. Breng de melk en room aan de kook, samen met met het opengesneden vanillestokje.Doe dit bij de couverture en laat deze goed oplossen. Laat dan afkoelen en roer hierbij af en toe.
8. Neem de puddingvormpjes uit de oven en laat ze even staan. Maak dan voorzichtig met een mesje de randen los en draai de puddingen om op dessertbordjes. Giet er er wat vanillesaus over en garneer ze met de muesli en wat frambozensaus.

Ga terug naar Toetjesspecial

Auteur