Dit heerlijke bonengerecht zit vol goede voedingsstoffen en is lekker snel te maken.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram prei
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olie
- mespunt tijm
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels mosterdzaad
- peper
- 1 blik of grote pot witte bonen
Bereiding
- Maak de bleekselderij, de prei en de champignons schoon.
- Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de champignons in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de bleekselderij en de prei zacht.
- Voeg 200 ml water toe met wat tijm en de mosterd en kook dit 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en warm ze kort mee.
- Rooster het mosterdzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de groentesaus op smaak met peper.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af. Verwarm de bonen in weinig water.
- Giet ze af, strooi het mosterdzaad erover en geef de groentesaus erbij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken of in deze lekkere linzensalade.
Duurzaam
Bleekselderij heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie: 410 kcal
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 40 gram
Waarvan suikers: 3 gram
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 2 gram
Vezels: 20 gram
Zout: 1,3 gram
- Voedingscentrum