Witte bonenschotel

Getty Images

Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit bonengerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koolrabi of meiraapje
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 groot blik of pot witte bonen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Schil de koolrabi of het meiraapje dun en snijd het in blokjes.
  • Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
  • Spoel de witte bonen af.
  • Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
  • Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef het brood erbij.

Ingrediënten over?

Peterselie: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum