Met doperwtjes en een verrassend sprankje citrus.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten.
Ingrediënten:
2 bosuitjes
200 gram peultjes
½ sinaasappel
200 gram kipfilet
2 eetlepels olie
1 theelepel gemberpoeder
200 gram diepvries doperwten
1 dl bouillon
100 gram taugé
1 eetlepel ketjap, manis
Bereidingswijze:
1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
2. Was de peultjes en snijd er een puntje af.
3. Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
4. Pers de halve sinaasappel uit.
5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
7. Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder mee.
8. Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en de bouillon toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
9. Was de taugé en warm dit kort mee.
10. Maak eventueel op smaak met een beetje sambal en ketjap.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels mie
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 370 kcal | 635 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 80 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
- Voedingscentrum