Lekker met gestoofde courgette.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten
Ingrediënten:
200 gram volkoren penne of macaroni |
1 sjalot of kleine ui |
1 klein potje artisjokken (ca. 200 gram) |
1 blikje tonijn op water (naturel) |
1 eetlepel olie |
1 kleine pot tomatensaus |
Bereidingswijze:
- Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
- Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Roerbak de artisjokken even mee.
- Voeg de tonijn en de pastasaus toe en warm dit goed door.
- Schep de saus door de gare pasta
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 570 kcal | 610 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum