Wortelcrèmesoep met notenkruim

Getty Images

Met wortelsoep zet je iets bijzonders op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 500 gram winterwortelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 perssinaasappel
  • 50 gram ongezouten noten
  • sumak of chilivlokken
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 volkoren boterhammen
  • peper

Bereiding

  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  • Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
  • Voeg de wortels toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  • Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
  • Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  • Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Gember is ook lekker met Chinese kool. 
 

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum