Zaterdag: Aardappelsalade met groente en ei

Getty Images

Hollandse heerlijkheid.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

500 gram vastkokende aardappelen 
3 eieren 
2 stengels bleekselderij 
200 gram wortel 
ca. 2 eetlepels citroensap 
2 eetlepels olie 
½ eetlepel mosterd 
2 augurken 
150 gram doperwten (blik of pot) 
½ krop sla of 50 gram veldsla

Bereidingswijze:

1. Boen de aardappelen schoon en kook ze net gaar.
2. Kook de eieren in 9 minuten hard.
3. Maak de bleekselderij en de wortel schoon.
4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de wortelen in plakjes.
5. Kook de groente 1-2 minuten in weinig water.
6. Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd, peper en een beetje zout.
7. Snijd de aardappelen in blokjes.
8. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en de groente.
9. Meng er de in blokjes gesneden augurken en de uitgelekte doperwten door. Laat de salade afkoelen.
10. Verdeel de sla over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
11. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 500 kcal
  2100 kj
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 60 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 4 gram
Vezels 10 gram

  • Klik hier om terug te gaan naar het weekmenu
  • Auteur 
    Bron 
    • Voedingscentrum