Een lekkere sappige hamburger.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten
Ingrediënten:
200 gram mager rundergehakt |
1 volkorenbeschuit |
2 eetlepels halfvolle melk |
2 theelepels mosterd |
1 winterwortel |
100 gram kerstomaatjes |
100 gram veldsla |
1 eetlepel olie |
Azijn |
1 theelepel honing |
4-6 volkorenbroodjes |
Augurken |
Tomatenketchup |
- Maak het gehakt aan met de fijngemaakte beschuit, de melk, de mosterd, peper en weinig zout.
- Vorm er 4 dunne schijven van.
- Laat de hamburgers een half uur afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maak de groente schoon.
- Rasp de wortel grof en halveer de tomaatjes.
- Maak een dressing van de olie, wat azijn, 1 eetlepel water, de honing, peper en een beetje zout.
- Meng dit door de groente.
- Warm de grill of grilpan voor.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten in de grillpan goudbruin.
- Bak de hamburgers in de hete grilpan in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Eet de hamburgers met plakken augurk en tomatenketchup op de broodjes en geef de salade er bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 755 kcal | |
Eiwit | 45 gram | |
Koolhydraten | 70 gram | |
Vet | 30 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum