Zaterdag: Hamburgermaaltijd

Een lekkere sappige hamburger.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

200 gram mager rundergehakt
1 volkorenbeschuit
2 eetlepels halfvolle melk
2 theelepels mosterd
1 winterwortel
100 gram kerstomaatjes
100 gram veldsla
1 eetlepel olie
Azijn
1 theelepel honing
4-6 volkorenbroodjes
Augurken
Tomatenketchup
Bereidingswijze:
  1. Maak het gehakt aan met de fijngemaakte beschuit, de melk, de mosterd, peper en weinig zout.
  2. Vorm er 4 dunne schijven van.
  3. Laat de hamburgers een half uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Rasp de wortel grof en halveer de tomaatjes.
  6. Maak een dressing van de olie, wat azijn, 1 eetlepel water, de honing, peper en een beetje zout.
  7. Meng dit door de groente.
  8. Warm de grill of grilpan voor.
  9. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten in de grillpan goudbruin.
  10. Bak de hamburgers in de hete grilpan in 6-8 minuten gaar en bruin.
  11. Eet de hamburgers met plakken augurk en tomatenketchup op de broodjes en geef de salade er bij.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 755 kcal
  3171 kj
Eiwit 45 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 30 gram
Verzadigd vet 7 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum