Mediterrane lievelingsgerechten.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten
Ingrediënten:
25 gram mager rookspek
1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 wortel
2 stengels bleekselderij
100 gram sperziebonen
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 bouillontablet
1 laurierblad
½ theelepel basilicum
1 eetlepel tomatenpuree
25 gram volkorenmacaroni
1 kleine pot witte bonen
25 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
1. Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes en de tomaten in parten.
4. Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Voeg de sperziebonen, de tomaten, ½ l water, de bouillontablet, het laurierblad, de basilicum en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
6. Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
7. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm de soep goed door.
8. Maak de soep op smaak met peper.
9. Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
2 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 350 kcal | 430 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
- Voedingscentrum