Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.
Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 kippenbouten zonder vel
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 25 gram blanke ongezouten amandelen
- 1 eetlepel broodkruim of paneermeel
Bereidingswijze
- Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Bak de ui met de kip mee goudbruin.
- Voeg de tomaat en 2 dl water toe en stoof de kip 40 minuten.
- Haal het vliesje van de knoflook.
- Was de peterselie.
- Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Maal dit met wat stoofvocht, het paneermeel, de knoflook en de peterselie tot een papje.
- Roer het papje door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten meepruttelen.
Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 380 kcal | 635 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 60 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum