Zondag: Kruidensalade met sperzieboontjes

Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus.

Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 min. 

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepen azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Mespunt tijm
  • 4 blaadjes rode sla
  • 1 tomaat
  • 2 plakjes serano of parmaham
  • 25 gram rucola

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in water met een beetje zout beetgaar.
  2. Laat de sperziebonen uitlekken.
  3. Was de kruiden.
  4. Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
  5. Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm, peper en wat zout.
  6. Snijd de rode sla in repen.
  7. Was de tomaat en snijd hem in parten.
  8. Snijd de ham in reepjes.
  9. Verdeel de rucola, de rode sla, de tomaat, de sperziebonen en de ham over twee borden.
  10. Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over.
  11. Druppel de dressing er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus, Chinese kool en zilvervliesrijst.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 145 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 4 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum