Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus.
Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 min.
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sprietjes bieslook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepel olie
- 1 eetlepen azijn
- 1 theelepel mosterd
- Mespunt tijm
- 4 blaadjes rode sla
- 1 tomaat
- 2 plakjes serano of parmaham
- 25 gram rucola
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in water met een beetje zout beetgaar.
- Laat de sperziebonen uitlekken.
- Was de kruiden.
- Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm, peper en wat zout.
- Snijd de rode sla in repen.
- Was de tomaat en snijd hem in parten.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verdeel de rucola, de rode sla, de tomaat, de sperziebonen en de ham over twee borden.
- Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over.
- Druppel de dressing er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus, Chinese kool en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Recept | |
Energie | 145 kcal |
Eiwit | 5 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum