Getty Images
Hou je niet van droge aardappels? Dan is deze paprikajus een uitkomst.
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- 1 kleine bloemkool
- 2 kleine biefstukjes
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 4 centimeter.
- Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.
- Voeg de stukjes paprika en het paprikapoeder toe.
- Schep de blokjes aardappel er door.
- Schenk er wat water bij en kook de aardappelen in 15 a 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de bloemkool in weinig water in circa 8 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in de rest van de margarine in 4 a 6 minuten bruin.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 525 kcal |
Eiwit | 6 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 50 gram |
Vet | 6 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Zout | 0,92 gram | 0,2 gram |