Getty Images
Versier je groenten met een sausje. Ook lekker met gebakken tartaar en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel bloem
- 100 ml (groente)bouillon met minder zout
- 1 kleine bloemkool
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de uien met de knoflook en de kruidnagels in de margarine in 10 minuten goudbruin.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er de bouillon bij en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen.
- Verwijder daarna de kruidnagels.
- Kook de schoongemaakte bloemkool in 10-15 minuten gaar.
- Giet de bloemkool af en schenk de saus er over.
Menusuggestie
Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 tartaartjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Uien: Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum