Bloemkool met uiensaus

Getty Images

Versier je groenten met een sausje. Ook lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ eetlepel bloem
  • 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de uien met de knoflook en de kruidnagels in de margarine in 10 minuten goudbruin.
  3. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  4. Giet er de bouillon bij en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen.
  5. Verwijder daarna de kruidnagels.
  6. Kook de schoongemaakte bloemkool in 10-15 minuten gaar.
  7. Giet de bloemkool af en schenk de saus er over.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
2 tartaartjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Uien: Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum