Getty Images
Snel Indiase smaken op tafel. Lekker met volkorenbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta (pot)
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- ½ eetlepel maïzena
- ½ dl halfvolle yoghurt
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en was ze.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
- Voeg de bloemkool toe met de bouillon en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Voeg de uitgelekte en afgespoelde kidneybonen toe en warm ze mee.
- Roer de maïzena door de yoghurt en voeg dit al roerend toe.
- Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
- Maak het op smaak met peper en de kleingesneden koriander.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood
Ingrediënten over?
Currypasta: gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta is ongeveer 2 maanden houdbaar.
Nog meer zin in curry? Probeer dan een van deze vijf populaire curry's!
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
15 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
430 milligram
Bron
- Voedingscentrum