Getty Images
Een lekkere lunch of een lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 1 klein ui
- 1/2 teentje knoflook
- 1 kleine pot bruine bonen
- 1/2 gedroogd chilipepertje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 sneden landbrood of bruin brood
- tuinkers (alfalfa mag ook)
- 1 tomaat
- 1/2 avocado
- beetje spinazie
- beetje olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken. Druk de bonen met een vork fijn.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Meng de ui door de bonen.
- Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
- Rooster eventueel het brood.
- Beleg een boterham met de spinazie, in plakjes gesneden en schoongemaakte avocado en plakjes tomaat.
- Besprenkel met olijfolie en een beetje peper en zout.
- Leg hierop de warme bonenburger en bestrooi deze met de tuinkers.
- Leg de tweede boterham erop.