Getty Images
Courgettebrood bak je in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 225 milliliter zonnebloemolie
- 300 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 courgette
- 75 gram ongezouten gemengde noten, in grove stukjes gehakt
- boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de bloem, het bakpoeder, de baking soda, het kaneel en een snufje zout in een kom.
- Klop de eieren los en meng ze met het suiker en zonnebloemolie.
- Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar.
- Rasp de courgette met schil en al fijn (dit kan ook in de keukenmachine).
- Voeg dit samen met de noten toe aan het mengsel en meng alles goed.
- Vet een cakeblik in met boter en verdeel het mengsel over de cakevorm.
- Bak het courgettebrood in ongeveer 60 minuten gaar.