Getty Images
Lekker makkelijk want alles mag in één pan. Ook lekker met zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- Stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- 1½ dl (kippen)bouillon met minder zout
- 100 gram champignons
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
- Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Champignons: Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
330kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
490 milligram
Bron
- Voedingscentrum