Currykip met groente

Getty Images

Lekker makkelijk want alles mag in één pan. Ook lekker met zilvervliesrijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • Stuk bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1½ dl (kippen)bouillon met minder zout
  • 100 gram champignons

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
  7. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht 10 minuten.
  8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  9. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...
150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Champignons: Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
490 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum