Getty Images
Met sambal en seroendeng
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel seroendeng
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de sambal kort mee.
- Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
- Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.
Menusuggestie
Lekker met nasi goreng.
Hiervoor heb je nodig...
8 opscheplepels nasi goreng
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
7 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
260 milligram
Bron
- Voedingscentrum