Getty Images
Maak je eigen gezonde pannenkoekjes met dit recept.
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 75 gram boekweitmeel
- 1 ei
- 180 milliliter melk
- 2 appels
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
Bereiding
- Schil de appel en snijd deze in dunne partjes.
- Maal de havermout fijn in de keukenmachine (je kunt ook havermoutmeel gebruiken) en voeg het boekweitmeel en het zout toe.
- Doe het ei en de melk erbij en meng alles tot een glad beslag.
- Voeg het bakpoeder toe.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een koekenpan.
- Leg een paar partjes appel in de pan en voeg beslag toe. (Je kunt de appelpartjes ook los bakken en – met wat rozijnen – als garnering gebruiken.)
- Bak de appelpannenkoekjes aan weerszijden goudbruin.
- Garneer met kaneel en eventueel wat honing.