IJsbergsalade

Getty Images

Een frisse salade voor tijdens de lunch of bij het diner.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • Ca. 8 bladen ijsbergsla
  • 1 bosuitje
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. ½ eetlepel azijn
  • 2 theelepels kappertjes

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Was de sla, het bosuitje en de peterselie.
  3. Neem 2 mooie bladen van de sla en bewaar ze om de salade in op te doen. Snijd de rest in reepjes, snijd het bosuitje in ringen en knip de peterselie klein. Meng dit door elkaar.
  4. Pel het ei en neem de dooier er uit.
  5. Wrijf de dooier met een vork fijn en maak er met de olie, de azijn en wat peper een dressing van.
  6. Hak het eiwit klein.
  7. Meng de dressing door de sla. Verdeel de sla over de slabladen en leg ze op bordjes. Strooi er het eiwit en de kappertjes over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vleesspiesjes, rauwkostsalade en aardappelsalade.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
330 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum