Getty Images
Een lekker gekruid voorgerecht. Laat de soep een uurtje afkoelen, want dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram rijpe tomaten
- ½ teentje knoflook
- ½ sjalotje
- ½-1 eetlepel (rode wijn) azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 takjes (platte) peterselie
- 4 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij
- 6 sprieten bieslook
Bereiding
- Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
- Maak het sjalotje en de knoflook schoon.
- Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
- Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
- Maak de soep op smaak met peper, wat azijn en de olijfolie.
- Was de kruiden en knip ze klein. Strooi de kruiden over de soep.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip op tijmaardappeltjes en broccoli.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
20 milligram
Bron
- Voedingscentrum