Getty Images
Verrassende salade. Ook lekker met als hoofdgerecht gestoomde kip met broccoli en volkoren macaroni.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sprietjes bieslook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 mespuntje mosterd
- 1 mespunt tijm
- 4 blaadjes rode sla
- 1 plakje serano of parmaham
- 25 gram rucola
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
- Was de kruiden.
- Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
- Snijd de rode sla in repen.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de ham over twee borden.
- Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gestoomde kip met broccoli en volkoren macaroni.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Rauwe ham: Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
135kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
330 milligram
Bron
- Voedingscentrum