Getty Images
Een heerlijke macaronischotel waar geen oven voor nodig is.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 venkel
- 1 courgette
- 150 gram hamlapje
- 150-200 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel provençaalse kruiden
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel pesto
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak het vlees in de olie. Bak de ui mee.
- Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Roer de pesto en de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
- Geef er de geraspte kaas bij.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum