Getty Images
Proef de zee. Lekker met snijbonensalade en volkoren stokbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 dl bouillon met minder zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Verkruimel het pepertje er boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de bouillon en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
- Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwijder ongeopende mosselschelpen.
- Strooi de bosui over de mosselen met saus.
Menusuggestie
Lekker met snijbonensalade en volkoren (stok)brood.
Hiervoor heb je nodig...
- Snijbonensalade
- ½ volkoren stokbroodje
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
280kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum