Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht met courgette, visfilet en oregano. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Oregano
- 150-200 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram visfilet
- 150 gram fruit de mer (zeevruchten, bakje)
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de courgettes in halve plakken, de ui en knoflook in snippers en de bosui in ringen.
- Fruit de ui en de helft van de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes en wat oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de courgettes en de rest van de knoflook in ca. 5 minuten gaar.
- Verdeel de visfilet in stukjes en bestrooi ze met wat peper.
- Roer de bosui, de stukjes vis en de zeevruchten door de saus en laat dit een paar minuten tegen de kook aan gaar worden.
- Laat de pasta uitlekken, schep de saus er door en strooi er de kleingesneden basilicum over. Geef de courgettes er bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
890 milligram
Bron
- Voedingscentrum