Getty Images
Pasta met visfilet: een heerlijk gezond hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 14-30 minuten. Lekker met met mais en tomaat.
Ingrediënten
- 1 spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 2 plakjes ontbijtspek
- 3 dl gezeefde tomaten (pak)
- 175 gram volkoren spaghetti
- 1 eetlepel olie
- 200 gram pangasiusfilet
- 3 takjes selderij
Bereiding
- Maak de peper schoon, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
- Knip of snijd het ontbijtspek in dunne reepjes.
- Bak het spek langzaam uit.
- Bak de reepjes peper en de knoflook enkele minuten mee.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en warm dit goed door.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak de vis in de olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Roer de selderij door de saus.
- Schep de saus door de uitgelekte spaghetti en schik de blokjes vis er op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 485 kcal | 595 kcal |
Eiwit | 40 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 70 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum