Pasta met vis

Getty Images

Pasta met visfilet: een heerlijk gezond hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 14-30 minuten. Lekker met met mais en tomaat.

Ingrediënten

  • 1 spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 3 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 175 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram pangasiusfilet
  • 3 takjes selderij

Bereiding

  1. Maak de peper schoon, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
  3. Knip of snijd het ontbijtspek in dunne reepjes.
  4. Bak het spek langzaam uit.
  5. Bak de reepjes peper en de knoflook enkele minuten mee.
  6. Voeg de gezeefde tomaten toe en warm dit goed door.
  7. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  8. Bak de vis in de olie in 5 minuten gaar en bruin.
  9. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  10. Roer de selderij door de saus.
  11. Schep de saus door de uitgelekte spaghetti en schik de blokjes vis er op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 485 kcal 595 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 55 gram 70 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 10 gram 15 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum