Quinoa pilav

Getty Images

Geïnspireerd op het eten uit het Midden-Oosten. Lekker met parten gekookt ei.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 - 200 gram quinoa
  • ½ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes.
  3. Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig.
  4. Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen.
  5. Voeg de prei, de courgette en de bouillontablet toe en schenk er krap 3 dl water bij.
  6. Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met parten gekookt ei

Hiervoor heb je nodig...
4 eieren

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Prei: Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
520 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum