Snelle wokschotel met jonge kapucijners

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote pot of blik jonge kapucijners
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 friszure appel

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster of onder de grill.
  2. Maal het brood tot grove kruimels.
  3. Spoel de kapucijners in een zeef af en laat ze uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groentemix met de kerrie in een paar minuten beetgaar.
  5. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  6. Doe de kapucijners en de appelblokjes bij de groente en warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente: gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum