Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 grote pot of blik jonge kapucijners
- 2 eetlepels olie
- 400 gram roerbakgroente
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 friszure appel
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster of onder de grill.
- Maal het brood tot grove kruimels.
- Spoel de kapucijners in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groentemix met de kerrie in een paar minuten beetgaar.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Doe de kapucijners en de appelblokjes bij de groente en warm het geheel goed door.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente: gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum