Snijbonen à la béarnaise

Getty Images

Smaakt goed bij entrecote en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 2 plakjes bacon
  • 2 tomaten
  • Bonenkruid

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
  2. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
  3. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan bruin.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Smoor de partjes tomaat enkele minuten met de bacon mee.
  6. Giet de snijbonen af en voeg de tomaten met bacon, peper en wat bonenkruid toe.

Menusuggestie

Lekker met entrecote en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
2 entrecotes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Bacon: Bewaar bacon verpakt in plastic of in een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast. Vries eventueel in en bewaar bacon maximaal 2 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum