Getty Images
Een beetje zoet, wat zuur en pit erin! Ook lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 1 sjalotje
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel pijnboompitjes
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
- Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
- Strooi de pijnboompitjes over de salade.
Menusuggestie
Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram runderlap
- 1 tomaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is afgesloten in de koelkast weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
9 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
190 milligram
Bron
- Voedingscentrum