Stamppotje met bonen

Getty Images

Heerlijk voedzame vega-stamppot. De witte bonen en de noten zijn een goed alternatief voor vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 kleine pot witte bonen
  • ca. 100 ml halfvolle melk
  • paprikapoeder
  • 1 handje ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. 
  3. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes. 
  4. Fruit de ui in de olie zacht. 
  5. Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
  6. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  7. Voeg het bonenkruid en de witte bonen toe aan de groente en warm het geheel goed door.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree. 
  10. Schep het groentemengsel erdoor.
  11. Maak op smaak met wat paprikapoeder en strooi de cashewnoten erover.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum