Getty Images
Heerlijk voedzame vega-stamppot. De witte bonen en de noten zijn een goed alternatief voor vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 300 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel bonenkruid
- 1 kleine pot witte bonen
- ca. 100 ml halfvolle melk
- paprikapoeder
- 1 handje ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
- Voeg het bonenkruid en de witte bonen toe aan de groente en warm het geheel goed door.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
- Schep het groentemengsel erdoor.
- Maak op smaak met wat paprikapoeder en strooi de cashewnoten erover.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum