Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Getty Images

Dit stoofpotje hoeft niet uren te stoven. Het is snel klaar en makkelijk te bereiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  5. Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  6. Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kerstomaatjes: bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum