Getty Images
Voor de wekelijkse portie vis! Met ontbijtspek en sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- Oregano
- 175 gram volkoren farfalle of penne
- 2 plakjes ontbijtspek
- 2 stukjes tilapiafilet
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen tweemaal.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Voeg de tomatenblokjes toe met peper en wat oregano.
- Laat de saus zacht pruttelen.
- Kook de farfalle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Kook de laatste 5 minuten de sperziebonen mee.
- Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte in tweeën.
- Snijd de stukken vis in tweeën en bestrooi ze met wat peper.
- Wikkel ieder stukje vis in een plakje ontbijtspek.
- Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbaklaag in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Giet de farfalle met de sperziebonen af.
- Schik de stukken vis er op.
- Giet 4 eetlepels water in de koekenpan en los het aanbaksel op.
- Roer dit door de tomatensaus en geef de saus er bij.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek: Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
810 milligram
Bron
- Voedingscentrum