Getty Images
Begin uw maaltijd goed en gezond met deze venkelsoep!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 1 kleine venkelknol
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl groente- of kippenbouillon met minder zout
- Peterselie
- 20 gram geraspte kaas, 30+ belegen
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de venkel schoon en snijd hem in repen.
- Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de venkel kort mee.
- Voeg de bouillon toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
- Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Warm de soep weer goed door en maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en venkelgroen.
- Strooi aan tafel er wat kaas over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht karbonade, andijvie geroerbakt met sesam en gember en aardappelpuree.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
850 milligram
Bron
- Voedingscentrum