Getty Images
Daar kan geen visstick tegenop!
Visgerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
- 200 gram visfilet (bijv. koolvis)
- 4 takjes koriander
- ½ ei
- Ca. 1 eetlepel bloem
- 2 volkoren beschuiten
- Olie
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Schil het stukje gember.
- Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Snijd de vis in stukjes.
- Was de koriander.
- Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
- Maak het mengsel smeuïg met het los geklopte ei en wat bloem.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Verkruimel de beschuiten.
- Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door de fijngemaakte beschuiten.
- Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 275 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum