Veel pakjes met kruidenmix zou je beter ‘zoutmix’ kunnen noemen, zo blijkt uit een persbericht van het Voedingscentrum. Sommige mixen bestaan voor wel een derde deel uit zout. Zo krijg je snel meer binnen dan goed is voor bloeddruk, hart en nieren. Hoog tijd om het etiket beter te lezen. Maar wie doet dat? Reageer op de stelling!
JA – ik kijk altijd op het etiket hoe zout de mix is
Een kruidenmix moet vooral smakelijk zijn en van een gewoon gerecht iets bijzonders maken. Maar u vindt het niet fijn om ongemerkt een schep zout binnen te krijgen. Er is echt wat te kiezen, volgens het Voedingscentrum. In de ene mix zit inderdaad veel zout, maar in de andere mix zit weinig tot geen zout. Dat kun je zien door de etiketten goed te lezen, of door een app te gebruiken, zoals die van het Voedingscentrum.
NEE – ik kijk niet op het etiket naar het zout
Etiketten lezen is niet uw gewoonte. Al is het maar omdat de lettertjes van een etiket meestal onleesbaar klein zijn. En het is vaak een opsomming van onbegrijpelijke chemische namen. Of misschien kiest u liever voor koken met zo min mogelijk pakjes en zakjes. Kruiden kun je immers ook zelf mengen of vers toevoegen. Of nog een mogelijkheid: u vindt het niet zo'n probleem dat er zout zit in de mixen. Zo hoeft u het zelf niet toe te voegen.
Reactie toevoegen
Reacties
Als nier-patiente bekijk ik ieder etiket van pakjes of blikjes.
Oplossing: 'geen mixen kopen'' .
ik maak soepen en sausen vers en gebruik dus in principe geen voorverpakte soepen, sausen, kruidenmixen ed. omdat ik weet dat deze erg zout zijn en wat smaak betreft eigenlijk 'eenheidsworst'.
pakjes gebruiken is zeer slecht voor de gezondheid van wege de grote hoeveelheid zout en alle E nummers
Waarom wordt er vanuit gegaan dat er kruidenmixen worden gekocht. Oftewel ik mis een derde optie, namelijk ik koop geen kruidenmixen, dus ik hoef het ook niet te controleren.
Vanaf nu ga ik dat zeker doen;altijd keek ik naar het suiker-en eiwitgehalte. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik weinig kruidenmix art8kelen gebruik. Bijna altijd gebruik ik verse of gedroogde kruiden.
Met name in pakjes soep zit ontstellend veel zout. Ik heb de industrie verzocht om eens soep te produceren met de helft zout, maar men is kennelijk niet geïnteresseerd . Overigens weet ik dat soep met minder zout heel smakelijk is.
Ik koop nooit kruidenmengsels.
niet alleen zout ook vet, onverzadigde verzuren en transvetten of geharde vetten / oliën hebben mijn aandacht.
ja ik naar de verpakking al er teveel in zit naar mijn dan neem ik het niet