Vis past prima in een hartige taart, een echte aanrader. Dat is nog eens variëren met vis.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
600 gram aardappelen
1 blikje tonijn op water (naturel)
½ blikje ansjovisfilets
½ bosje bieslook
1 teentje knoflook
2 eieren
50 ml halfvolle melk
peper
vloeibare margarine
1 komkommer
azijn
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Voeg de eieren, de melk en de helft van de bieslook toe en klop dit los.
- Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
- Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
- Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudgeel.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met de rest van de bieslook, wat peper en azijn een salade van.
- Snijd de aardappeltaart in punten en geef de komkommersalade erbij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Ansjovis: Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Duurzaam
Komkommer: De komkommer heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.Viswijzer: Dit recept bevat tonijn, albacore. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Albacore tonijn (Stille Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Skipjack tonijn kan een prima keuze zijn, afhankelijk van de vangstmethode. Geelvin en Blauwvin tonijn: liever niet.
Ei: Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
Voedingswaardentabel
Energie 460 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Vezels 5 gram
Zout 2,3 gram
- Voedingscentrum