Een lekker dessert geïnspireerd op de ouderwetse vlaflip: de aardbeienflip. Ook nog eens zo klaar!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel amandelen
- 200 gram aardbeien
- 200 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 2 mooie achter voor garnering.
- Pureer de rest van de aardbeien met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Schep de aardbeienpuree en de yoghurt in laagjes in 2 hoge glazen. Roer eventueel met een vork er doorheen om een marmereffect te krijgen.
- Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
- Maal de amandelen fijn.
- Garneer de flip met de aardbeien en de fijngemalen amandelen.
Ingrediënten over?
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.
Duurzaam
Aardbei is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 95 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 1 gram
Zout 0,1 gram
- Voedingscentrum