Getty Images
Bimi lijkt op broccoli, maar heeft langere stengels en smaakt milder en zoeter. Heerlijk in combinatie met champignons, probeer het zelf eens!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper
- paprikapoeder
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 250 gram bimi
- 250 gram champignons
- 1 ui
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder.
- Bak het vlees in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Kook de bimi 3 minuten in weinig water.
- Bak de champignons met de ui op hoog vuur in de rest van de margarine.
- Warm de uitgelekte bimi kort mee en maak de groente op smaak met een beetje peper of paprikapoeder. Serveer de aardappelen en het vlees erbij.
Variaties:
Vervang de bimi door broccoli.
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum