Getty Images
Een heerlijk gevarieerde maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (3 cm)
- ½ bloemkool
- 6 takjes koriander
- 3 tomaten
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gram)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 ½ theelepel garam masala
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel chilipoeder
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
- Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
- Was de koriander en hak de takjes fijn.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Verwarm een hapjespan of braadpan en voeg de olie en het komijnzaad toe.
- Bak de zaadjes 30 seconden, voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut.
- Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Pureer de de tomaten met een staafmixer.
- Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, de melk en 100 ml water toe en kook 10 minuten totdat de bloemkool gaar is.
- Voeg de kikkererwten toe en warm deze op in een paar minuten.
- Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt nog ca. 7 dagen in de koelkast.
Nog meer zin in curry? Probeer dan een van deze vijf populaire curry's!
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum