Getty Images
Vandaag staat op het menu boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen. Ook lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram vegetarische reepjes of blokjes
Bereiding
- Kook de boerenkool in weinig water gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
- Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Vegetarische reepje of blokjes: Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
275kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum