Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen
Getty Images

Vandaag staat op het menu boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen. Ook lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram vegetarische reepjes of blokjes

Bereiding

  1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
  6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
  7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Vegetarische reepje of blokjes: Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
275kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum