Bouillonsoep met groenten

Geniet van dit heerlijke vegetarische gerecht dat makkelijk te bereiden is. Probeer dit recept van bouillonsoep met groenten.

voorgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

250 g nieuwe wortelen
1 bosje groene asperges
350 g doperwten in de peul
2 uien
150 g schelpjespasta
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
100 g boter op kamertemperatuur
grof zout

Bereidingswijze:

1. Pel de uien en snijd ze fijn. Schil of schraap de wortelen, halveer ze en was de helften. Snijd de harde uiteinden van de asperges af en spoel de asperges. Dop de erwten.
2. Doe de groenten in een stoofpan en bedek ze ruim met water. Breng op smaak met grof zout en peper. Laat 20 minuten koken.
3. Bereid ondertussen de basilicum­boter: was het basilicum, dep droog en hak de helft ervan fijn. Pel en ontkiem de knoflook en hak fijn. Kneed in een kom de zachte boter met het fijngehakte basilicum en de knoflook. Vorm kleine bolletjes met behulp van twee koffielepels. Bewaar in de koelkast.
4. Voeg halverwege de kooktijd de schelpjespasta toe aan de soep. Laat nog 10 minuten koken.
5. Verdeel de bouillonsoep met de groenten en de pasta over vier diepe borden. Voeg een bolletje basilicumboter toe. Garneer met basilicumblaadjes. Dien heet op.

Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische recepten!