Bij de bulghur is het lekker om de paprika’s te roosteren of te ontvellen. Dit kan op verschillende manieren. Onder de hete grill (15-20 minuten) of, aan een vork geprikt, 8-12 minuten, in de gasvlam. Of in de oven: leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225º C 30-40 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s tijdens het roosteren regelmatig. Doe de paprika’s na het roosteren (dit geldt voor elke manier van roosteren) in een plasticzak en bindt de zak dicht. Op deze manier laat het vel gemakkelijker los. Laat de paprika’s tot lauwwarm afkoelen (circa 50 minuten) en verwijder dan het vel, de zaadjes en de zaadlijsten. Ontvel de paprika's en snijd ze in brede repen. Ontvellen is ook prettig voor mensen met een zwakke maag; juist het schilletje zorgt soms namelijk voor oprispingen.
Ingrediënten
- Ingredienten
- 100 gram bulghur
- 1 kg mosselen
- 100 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika’s
- 2 (tros)tomaten of 6 cherrytomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- zout, peper
- 1 eetlepel citroensap
- 2 lente-uitjes