Geniet van deze heerlijke sorbet van champagne, witte chocolade en frambozen!
nagerecht
bereiding 30 minuten + 6 uur
voor 4 personen
Ingrediënten
125 g / 1 kopje poedersuiker
175 ml champagne
1 blaadje gelatine
100 g / 1/2 kopje bevroren frambozen
75 g witte chocolade, grof gehakt
75 ml slagroom, (minstens 30% vet)
Bereidingswijze
1. Maak de gelatine zacht in koud water en wring uit.
2. Los 75 g (een half kopje) poeder-suiker op in 75 ml water, breng aan de kook en voeg dan de gelatine toe.
3. Roer de champagne er doorheen en giet het mengsel in vier kleine kopjes of bakjes. Bedek ze met aluminiumfolie en steek een lepel door het folie in de kopjes/bakjes. Zet ze minstens 6 uur in
de vriezer.
4. Ontdooi de frambozen en pureer ze samen met de resterende suiker. Haal de puree door een zeef en giet deze in kleine kommetjes. Smelt de chocolade en de room au bain marie en voeg aan de puree toe.
5. Dompel de kopjes sorbet snel in heet water zodat de sorbet eruit gehaald kan worden en dien ze op met saus.
Ga terug naar Toetjesspecial