Getty Images
Met deze couscoussalade eet je gemakkelijk veel groenten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
- 1 citroen
- 300 gram sperziebonen
- 1 winterwortel
- 150 gram gerookte tofu
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng 250 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng 1 bosuitje, 1 eetlepel olie, royaal geraspte citroenschil, citroensap en wat peper door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
- Maak de sperziebonen en de wortel schoon. Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
- Kook de sperziebonen en de wortel in 10 minuten gaar.
- Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu met de rest van de bosui in de rest van de olie bruin.
- Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep de tofu erop.
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een stamppotje.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum